10 medailí z MČR plavání pro Příbram

O víkendu 1. - 2. 12. 2018 se konal vrchol zimní sezony v podobě mistrovství ČR v plavání pro žáky. Z Plaveckého klubu Příbram se závodů zúčastnilo celkem 6 plavců.

Nejmladší žáci narozeni roku 2006 měli svůj vrchol v Prostějově. Naše jediná závodnice, Kateřina Bálková, se kvalifikovala na svoji první republiku, takže sbírala zkušenosti. I tak plavala 2 disciplíny a zaplavala si jeden osobní rekord.

V Mladé Boleslavi závodil náš zkušený závodník Tomáš Reissmüller (2005), který získal 4 medaile. Stříbrné medaile si vyplaval na 1500 m volný způsob a 400 m polohový závod. Bronzové medaile vybojoval v disciplínách 400 m volný způsob a 200 m znak. Pro Tomáše to byla zatím nejúspěšnější republika v jeho kariéře.

Do Nového Jičína se vydali hned 4 plavci ročníku 2004. Nejlépe se vedlo Kateřině Červenkové, která si vyplavala stříbrné medaile na 800 m volný způsob a 400 m polohový závod. Bronz vybojovala na 200 m znak a 200 m polohový závod. Její sestra Denisa si přivezla stříbro na 200 m znak a bronz na 200 m motýlek. David Bálek a Nikola Novotná bohužel žádné medaile nezískali, ale i tak předvedli kvalitní výkony.

I když chybí třešnička na dortu v podobě zlaté medaile, tak lze MČR považovat za úspěšné. Všem plavcům blahopřejeme.

Jan Zikmund

Kompletní výsledky z Prostějova k nahlédnutí ZDE.

Kompletní výsledky z Mladé Boleslavi k nahlédnutí ZDE.

Kompletní výsledky z Nového Jičína k nahlédnutí ZDE.