Cena města Příbrami

V sobotu 14. 3. 2015 se v domácím prostředí příbramského akvaparku konala Cena města Příbrami - 1. kolo Středočeského poháru nejmladšího žactva. Tyto závody se našim nejmenším plavcům povedly, všichni naši závodníci si zaplavali nové osobní rekordy.

Pro Romana Rychlíka, Filipa Doubka a Ondřeje Krecha to byla závodní premiéra. U nich šlo hlavně o sbírání zkušeností a seznámení se s organizací závodů. Kluci plavali s velkým nasazením, Ondřej si v zápalu boje ani nevšiml, že plave místo prsa kraul.

V individuálních disciplínách bych vyzdvihla úspěchy Zuzky Bálkové, která svými výkony (1. místo na 100PZ a 50M, 2. místo na 100Z a 3. místo na 100VZ) kopíruje úspěchy svého staršího bratra Davida. Skvěle plaval i Lukáš Hadač, který se v silné konkurenci prosadil a dokázal umístit (2. místo na 100VZ a 3. místo na 100PZ a 50VZ). Podobně zabojovala i přes svůj tréninkový deficit Eliška Koldová, která skončila na 3. místě v disciplínách 50P a 100P. Výborně plavaly i Kačka Bálková, Anička Karasová a Klárka Stehlíková. Holky se velmi zlepšily a svými výkony konkurovaly těm nejlepším.

Kluci zaznamenali úspěch hlavně ve štafetách. Příbramská štafeta ve složení Gahler Viktor, Hadač Lukáš, Reissmüller Tomáš a Štajgr Milan získala bronz v polohovém závodě na 4x 50m a stříbro v závodě na 4x 50m volný způsob. Štafeta děvčat ve složení Bálková Zuzana, Bálková Kateřina, Koldová Eliška a Stehlíková Klára si vyplavala bronz v závodě na 4x 50m volný způsob. V PK Příbram máme více šikovných dětí, bohužel kvůli zvýšené nemocnosti v posledním týdnu byla účast příbramských závodníků nižší, než jsme čekali.

Zdena Nová

Kompletní výsledky ke stažení ZDE.

Fotky za závodů naleznete ZDE.