Desetiletí plavci ukončili sezónu Pohárem České republiky

V sobotu 8.6.2019 proběhl v Praze Radlicích Pohár České republiky desetiletého žactva. V této nejvyšší soutěži žactva, kde většina českých klubů měla 2-3 závodníky, se kvalifikovalo 8 závodníků z Plaveckého klubu Příbram. Byli to - Pavel Beran, Jiří Berka, Vojtěch Berka, Václav Kolka, Filip Kareš, Vojtěch Stočes, Markéta Hrašková a Doubravka Řezáčová. Nejúspěšnějším závodníkem z Příbrami byl Vojta Stočes, který si na krk pověsil jednu stříbrnou medaili v disciplíně 400 m volný způsob a 3x bronzovou medaili v disciplínách 50 m volný způsob, 100 m motýlek a 200 m volný způsob. V disciplíně 100 m volný způsob

doplaval pro páté a na 50 m motýlek pro šesté místo.

Bronzovou medaili z Radlic dovezl i Vašek Kolka za disciplínu 50 m prsa. Na 100 m prsa doplaval na pěkném 5. místě.

Velkou pochvalu si zaslouží také Markéta Hrašková, která v disciplíně 400 m volný způsob doslova vydřela 4.místo.

Do desátého místa se umístili ještě dvojčata Berkovi. Vojta byl 6. na 100 m znak a 7. na 50 m znak a Jirka byl 5. na 100 m znak a 100 m polohový závod a 6. na 50 m znak. I ostatní naši závodníci si zaplavali skvělé časy a do Příbrami přivezli nové osobní rekordy.

Příbramským závodníkům patří velká pochvala za výkony a poděkování za skvělou reprezentaci Plaveckého klubu Příbram. Nedalo se přehlédnout, že ve vodě nechali všechny síly a doslova se prali o každou vteřinu.

                                                                                Zdeňka Nová