Letní plavecké soustředění - Mariánská 2015

Ve středu 22. 8. 2015 jsme odjeli na soustředění do Mariánské u Jáchymova. Ubytováni jsme byli chatě Na sluníčku. Pan kuchař nám moc dobře vařil, jídlo jsme měli 6x denně, jídelníček byl vyvážený, nechybělo ovoce, výborné domácí koláče a kdo chtěl, vždy dostal nášup.

Cílem soustředění bylo zlepšit fyzickou kondici plavců. V krásném prostředí Krušných hor jsme deset dní běhali, posilovali, jezdili na kole, hráli míčové i pohybové hry, věnovali se gymnastice, atletice atd. Také jsme navštívili aquapark v Jáchymově, turistiky jsme si užili při celodenním výletě, kdy jsme v kopcovitém terénu nachodili asi 23 km. Nejstarší plavci jeli na celodenní výlet na kole a ti nejzdatnější najeli kolem 70 km. Samozřejmostí byly ranní rozcvičky a večerní protahování unavených svalů. Příjemným překvapením pro všechny byla návštěva dvou našich v současnosti nejúspěšnějších plavců Simony Baumrtové a Jana Micky, která se trošku zvrhla ve ,,zběsilou“ autogramiádu. Děti byly z jejich přítomnosti opravdu nadšené a podepisování fotografií, dresů, rukou, nohou a společné fotografování nebralo konce.

Doufám, že se alespoň většině dětí líbilo na soustředění tak jako mě a že si to zase za rok užijeme!! Ještě bych chtěla poděkovat trenérům Hance Ketyiové, Honzovi Maškovi, Honzovi Zikmundovi, Tomášovi Pilíkovi, Zuzce Popieluchové a Lucce Leišové za jejich nesnadnou a velmi zodpovědnou práci. Speciální poděkování ještě patří trenérce Zuzce, která při dechovém a relaxačním cvičení, dokázala uspat asi 20 dětí najednou :-)

Zdeňka Nová

Fotky ze soustředění k prohlédnutí ZDE.