Letní pohár jedenáctiletých

O víkendu 8.-9.6. se v Chomutově konal Letní pohár jedenáctiletých. Plavecký klub Příbram reprezentovali 4 plavci – Karolína Karasová, Adéla Bajerová, Filip Lehovec a Marek Trávníček. Letní pohár je pro tyto plavce vrcholem celé sezony a účastní se ho kluby z celé oblasti Čech. Závodů se účastnilo celkem 63 klubů.

Za úspěch lze považovat již nominaci na tyto závody. Naši plavci však ukázali, že pouhá účast jim nestačí. Nejlépe se dařilo Karolíně Karasové, která vybojovala 2. místo na 800 m kraul a 3. místo na 400 m kraul. Dále skončila na 6. místě na 200 m kraul, na 200 m znak vybojovala 9. místo a na 100 m kraul dohmátla na 10. místě. Adéla Bajerová vybojovala krásné 6. místo na 100 m motýlek. Filip Lehovec vybojoval 10. místo na 200 m kraul. Marek Trávníček se na Letní pohár nominoval poprvé a zaplaval si krásné osobní rekordy.

Sezóna pro jedenáctileté plavce dopadla úspěšně a je vidět, že příbramští plavci patří mezi širší republikovou špičku ve svých kategoriích. Teď plavce čeká zasloužené prázdninové volno a v druhé polovině srpna se začnou připravovat na novou sezónu letním soustředěním.

Ondřej Topič