Plavecký klub Příbram se stal vítězem Středočeského poháru nejmladšího žactva v roce 2018

V sobotu 15. 12. 2018 se 17 nejmladších závodníků Plaveckého klubu Příbram zúčastnilo 6.kola Středočeského poháru nejmladšího žactva v Kladně.

Nejúspěšnější závodnicí PK Příbram byla Barbora Šindelářová, která si v kladenském bazénu vylovila hned 4! zlaté medaile v disciplínách 100 m prsa, 400 m volný způsob, 100 m polohově a 50 m prsa. Dalším úspěšným závodníkem byl již tradičně Vojtěch Stočes, který si doplaval 3x pro 1. místo v disciplínách 50 m volný způsob, 50 m motýlek a 400 m volný způsob. Dařilo se i ostatním našim plavcům, Václav Kolka byl 1. v disciplíně 50 m prsa a 2. na dvojnásobné trati, Markéta Hrašková vybojovala 3. místo na trati 400 m volným způsobem. V první desítce se pravidelně umisťovali: Beran Pavel, Berka Jiří, Kareš Filip, Machová Monika, Řezáčová Doubravka a Štefanič Adam. V dopolední štafetě na 4x 50 m volný způsob vyhrála příbramská štafeta, ve složení – Šindelářová, Hrašková, Kolka a Stočes. Také v odpolední štafetě na 4x 50 m polohově byl PK Příbram úspěšný, opět jsme získali 1.místo. Složení štafety zůstalo stejné, jen místo Markéty Hraškové plavala Monika Machová.

Na závěr závodu se vyhlašoval celkový vítěz Středočeského poháru žactva pro rok 2018. V konkurenci dalších 16 klubů získal Plavecký klub Příbram nejvíce bodů a stal se tak vítězem.

Úspěch nejmladších žáků dokazuje, že v Příbrami umíme s dětmi dobře pracovat a vychováváme z nich skvělé sportovce. Chtěla bych poděkovat všem trenérům, kteří tyto děti trénovali přede mnou – hlavně Hance Ketyiové a Ervínovi Landauerovi za to, jak je na vstup do závodního družstva výborně připravili. Doufám, že i rok 2019 bude pro PK Příbram stejně úspěšný.

Zdeňka Nová trenérka a předsedkyně PK Příbram

Kompletní výsledky z Kladna k nahlédnutí ZDE.