Plzeňské sprinty

V termínu 16. - 18. 10. 2015 se konalo 7. kolo Českého poháru v plavání - Plzeňské sprinty. Jednalo se o velmi dobře obsazený závod a to nejen vzhledem k hojné mezinárodní účasti, ale i zastoupením české elity plavců.

Závody začínaly rozplavbami, ze kterých 10 nejlepších účastníků postupovalo do finále A a dalších 10 plavců do finále B. PK Příbram byl na závodech zastoupen Markétou Strakovou, Ivetou Fairaislovou, Ervínem Landauerem, Janem Bartůňkem, Tomášem Zikmundem, Ondřejem Topičem, Markem Šálkem a Petrem Karešem. Velkou radostí bylo vytvoření nových osobních rekordů, kterých dosáhli všichni přítomní závodníci PK Příbram. Nejlépe z uvedených účastníků se umístila Markéta Straková, která ve finále A skončila na 7. místě v disciplíně 100 m znak a dále ve finále B obsadila 5. místo v disciplíně 100 m kraul. Rovněž zvítězila na 50 m volný způsob a obsadila 3. místo v disciplíně 50 m znak. Další úspěšný plavec byl Jan Bartůněk, který se umístil ve finále A na 10. místě na 200 m znak a ve finále B vybojoval pomyslnou stříbrnou medaili v disciplíně 200 m polohový závod. Ve finále B 7. místo na 200 m motýlek a 400 m polohový závod patřilo Tomášovi Zikmundovi. Pro 4. místo ve finále B si doplavala Iveta Fairaislová na 400 m polohový závod. Posledním účastníkem z PK Příbram, který skončil na 8. místě na 400 m volný způsob, byl Marek Šálek.

Reprezentace PK Příbram, která byla součástí Plzeňských sprintů ČP v plavání, dosáhla velmi dobrých výsledků, včetně překonání vlastních rekordů, což se jistě odrazí v budoucím postupu všech svěřenců.

Jan Zikmund

Kompletní výsledky ke stažení ZDE.