Příbramský aquatlon

V sobotu 21. 3. 2015 se konal 1. ročník Příbramského aquatlonu, který uspořádaly PK Příbram a internePB. Závod se vydařil dle očekávání, celý den byla k vidění slunečná obloha a mezi závodníky panovala dobrá nálada. Dětské kategorie musely odplavat vzdálenosti od 25 m do 200 m a uběhnout trať o délce 300 m až 3000 m. Vzdálenosti pro dospělé byly vypsány na 400 m plavání a 5000 m běh.

Dětského závodu se zúčastnilo celkem 59 dětí. Nejmladším bylo 6 let a nejvíce závodníků se představilo v kategorii 10 – 11 let. Nejpočetnější kluby, které se závodů zúčastnily, byly PK Příbram a Spartak Hořovice.

V dospělých kategoriích jsme mohli napočítat celkem 18 odvážlivců, kteří si to mezi sebou rozdali. Mezi muži zvítězil Jan Šneberger před Janem Hradeckým a Tomášem Zikmundem. Jan Šneberger o svém vítězství rozhodl až v posledním kilometru běhu, když dokázal smazat ztrátu, kterou nabral při plavecké části. Mezi ženami zvítězila Věra Karasová před Danielou Matějkovou a Pavlou Karasovou.

Členové PK Příbram vybojovali celkem 7x 1.místo, 5x 2.místo a 4x 3.místo.

Poděkování patří Jakubovi Richtrovi a vodní záchranné službě, která převzala zdravotní dohled nad běžeckou částí. Naštěstí jejich služeb nebylo potřeba a vše proběhlo bez zdravotních komplikací. Další ročník se bude konat zase za rok.

Jan Zikmund

Kompletní výsledky ke stažení ZDE.

Fotky k nahlědnutí ZDE.