Soustředění PK Příbram 2017

Soustředění proběhlo ve dnech 21. 8. – 30. 8. 2017 v krásném rekreačním středisku Štědronín – Plazy. Zúčastnilo se ho 52 plavců a 7 trenérů. Počasí nám po celou dobu přálo, tak jsme se mohli naplno věnovat naplánovaným sportovním aktivitám.

Většina plavců absolvovala cestu na soustředění a zpět na kole. Bylo to asi 47 km krásnou přírodou. Doprovodné a servisní vozidla jsme měli k dispozici na cestě tam i zpět a za to bych chtěla poděkovat trenérům Ervínovi Landauerovi a Radkovi Eliášovi. Velký dík také patří Petrovi Švarcovi a Romanovi Rychlíkovi, kteří nás na kolech doprovázeli, plánovali trasy, osvědčili se jako výborní servisáci a byli nám velkými pomocníky také na celodenním cyklovýletě.

První den byly děti rozděleny do třech skupin po 16 - 17 dětech, s přihlédnutím k jejich věku a výkonnosti (dva plavci trénovali individuálně). Ty nejmladší trénovala Martina Landauerová a Josef Pospíšil, prostřední skupinu jsem trénovala já a Hanka Ketyiová a ty nejstarší Jan Zikmund a Veronika Koňasová. Další trenérkou, která pomáhala kde bylo třeba, byla Lenka Michvocíková. Toto soustředění se tak trochu neslo ve smolném duchu úrazů. My trenéři doufáme, že jsme si tu smůlu vyčerpali i na příště.

Jinak soustředění splnilo svůj účel. Děti posilovaly, běhaly, cvičily, hrály různé sportovní hry, jezdily na kole, plavaly a otužovaly se v bazénu. Věřím, že se dětem líbilo (mě přibylo pár šedin :-)) a že zase opět za rok- ve zdraví na Štědroníně!!!

Zdeňka Nová

Fotky ze soustředění jsou k prohlédnutí ZDE