Soustředění Štědronín 2018

Jako každý rok koncem srpna, proběhlo i letos soustředění PK Příbram v rekreačním středisku Štědronín. Cestu tam i zpět, 50km, absolvovali 2 skupiny plavců na kolech. Ti nejmladší jeli tranzitem. Soustředění jako takové splnilo svůj účel. Bylo zaměřeno hlavně na fyzickou přípravu, což dalo některým “prázdninovým povalečům“ pořádně zabrat. Před snídání museli všichni včetně trenérů do bazénu, pak pracovaly jednotlivé skupiny samostatně (celkem 4), podle tréninkového plánu. Nechyběly různé hry, soutěže a také bojovka, kterou si děti v podstatě vyprosily.

Na celodenní výlet jely starší děti na kole a najely více než 70km. Doprovod jim dělali kromě trenérů PK i zkušení trenéři a sportovci Petr Švarc a Roman Rychlík. Přidal se i František Gahler, který potřeboval doladit formu na Pilmana. Jsme moc rádi, že se mu to s námi na Štědroníně podařilo :-). Ti mladší šlapali pěšky 25km a cestu si zpříjemnili koupáním na zvíkovském bazénu. Velký dík patří trenérům PK – Hance Ketyiové, Honzovi Zikmundovi, Ondrovi Topičovi, Lence Michvocíkové a Verče Koňasové, bez kterých by to nešlo a speciální poděkování patří Martině Landauerové a Pepovi Pospíšilovi za nácvik tance, který pak nejmladší děti předvedly svým rodičům po příjezdu do Příbrami, a také za to, jak skvěle se dětem ve dne v noci věnovali a pořád s úsměvem.

Malá výtka rodičům. Děti potřebují opravdu seřízená kola, néé, že se to jen napíše a my pak dva dny dáváme kola do pořádku, ale také kola přiměřená svojí velikosti, s funkční přehazovačkou, náhradní duši, lepení atd.. Doufáme, že příští rok se trochu polepšíte. Jako perličku – z obálky, kde mělo být potvrzení o seřízení kola, na mě vypadl lístek – potvrzení o seřízení lyží. Nebudu jmenovat Milánka jednoho :-). Většina dětí měla samozřejmě vše v pořádku.

A ještě info na závěr: vzhledem k tomu, že jsme si vloni vybrali úrazy na 10 let dopředu, tak hlásím, ani jeden úraz, až na pár odřenin a jednu odvezenou angínu, všichni zvládli soustředění ve zdraví. Přeji všem pohodový vstup do nového školního roku a ať se nám další plavecká sezóna podaří!

A prohlédněte si fotky v galerii!

Zdeňka Nová

Galerie fotek ze soustředění k nahlédnutí ZDE.